www.kemppi.hu

Kemppi WPS

Hegesztőgép típustól független
hegesztési utasítások

Universal WPS for MIG/MAG welding

Universal WPSs for MIG/MAG welding in workshops. This comprehensive online package contains 84 MIG/MAG WPSs that are compatible with all MIG/MAG welding machines.

Universal WPS for stick (MMA) welding

This online package contains all the necessary welding procedure specifications compatible with all stick (MMA) welding machines in an easy to understand format.

Universal WPS for MIG/MAG tube welding

Online package contains 28 WPSs developed specifically for MIG/MAG butt welding of structural tubes and pipes.

Universal WPS for stainless steel

Universal WPSs for austenitic stainless steel. Online package contains 21 WPSs for stick (MMA) and MIG/MAG welding.

Universal WPS for stick (MMA) tube welding

Universal WPSs for stick (MMA) tube welding. This online package contains 8 welding procedure specifications.

Universal WPS for pipe to plate fillet welding

Universal MIG/MAG welding WPSs for pipe to plate fillet welding. Online package contains 6 WPSs, including less than 60-degree pipe to plate fillet welds.

További információk a WPS-ről

  1. júliús 1-jétől  minden hegesztett szerkezetet gyártónak kötelezően alkalmaznia kell  az ISO 1090 szabványt és a CE jelzést.

Ezek az új követelmények számos újabb és járulékos erőfeszítést igényelnek valamennyi a fémszerkezeti iparban tevékenykedő vállalatoktól, mivel az új szabvány bevezetése és alkalmazása jelentős anyagi-, és időráfordítást igényel, amit személyzetük képzésére és speciális gyakorlati minősítő oktatásra kell fordítaniuk.

A Kemppi praktikus és költséghatékony segítséget tud nyújtani a fenti probléma praktikus megoldására azzal, hogy a 1090-es szabvány kritériumainak megfelelő, a német TÜV által is bevizsgált, az alapvető hegesztési kötésekre vonatkozó – hegesztőgép típustól független – hegesztési utasításokat (WPS-eket) bocsát az önök rendelkezésére.

Egy komplett MMA csomag 28 fajta, egy MIG/MAG csomag 84 fajta és egy MIG/MAG csőhegesztési csomag 28 fajta alapvető hegesztési varrat bekötött, laminált WPS lapjait tartalmazza, ezen kívül a dobozon belül található egy USB memória, amely több nyelven is tartalmazza a fenti WPS-eket. A későbbi frissítések eléréséhez illetve a regisztrációhoz megtalálható egy kapcsolat a Kemppi műszaki támogató weboldalához, ahol on-line segítséget is igénybe lehet venni.

A 2014. július 1-jével kötelező használni a CE besorolást minden olyan vállalatnak, amely az építési termékekre vonatkozó 305/2011 EU rendelet hatálya alá tartozó fémszerkezeteket gyárt.

Az EN 1090-es szabvány az alábbi elemekből áll:

EN 1090-1   Szerkezeti elemek megfelelőség értékelésének követelményei

EN 1090-2    Műszaki követelmények az acél szerkezetek összeállításához

EN 1090-3    Műszaki követelmények az alumínium szerkezetek összeállításához

Ezen vállalatoknak tanúsítvánnyal kell rendelkezniük, amely tartalmazza a gyártóberendezések megfelelőségét, a személyzet szükséges képesítéseit, valamint az összes folyamat leírását és dokumentációját illetve az elkészült fémszerkezetekhez tanúsítványt kell mellékelnie a megrendelők részére.

A tanúsítvány fontos része, hogy a hegesztési eljárások a 89/106/EGK irányelveknek megfelelően, a 305/2011 EU rendeletben foglalt kritériumokat teljesítsék!

Kép Galéria

Videó Galéria