www.kemppi.hu

A hegesztés biztonsága mindenkié

Nagyobb hegesztési biztonság a megfelelő felszerelésekkel

A HEGESZTÉS BIZTONSÁGA MINDENKIÉ

A nagy igényeket támasztó hegesztési folyamatok aggodalmakat vethetnek fel a munkahelyi biztonsággal kapcsolatban. A megfelelő felszerelés és biztonsági óvintézkedések nagymértékben csökkentik a kockázatokat, segítenek megelőzni a foglalkozási megbetegedéseket és a sérüléseket, és a lehető legjobb feltételeket biztosítják a biztonságosabb és kényelmesebb hegesztéshez, a hatékonyság feláldozása nélkül.

A munkahelyi egészségügyi veszélyek mind a munkaadók, mind a munkavállalók számára komoly aggodalomra adnak okot, akik védeni akarják a hegesztő szemét, fülét, arcát, tüdejét, fejét és testét. A hegesztés biztonságát megfelelő képzés, a biztonsági előírások betartása, védelem és a veszélyeknek való kitettség minimalizálása vagy megszüntetése javítja. Ez úgy történik, hogy hegesztőknek egyéni védőeszközöket, például hegesztőpisztolyokat és sisakokat, hegesztő légzőkészülékeket és lángálló ruházatot biztosítanak. A védelem típusa és szintje a feladattól és a megterhelés hosszától függ. Például a könnyű hegesztő sisak elegendő lehet alkalmi használatra, míg a levegőben történő hegesztés és áramló füstök tartós kitettsége a legjobb légzésvédelmet és az ergonómiára való figyelmet igényli. 

Egészségügyi veszélyek a hegesztésben

A hegesztés legtöbb biztonsági veszélyét hő, UV-sugárzás, intenzív fény és a hegesztési folyamatok során keletkező füst okozza. A hegesztési füst egészségügyi kockázatot jelent a hegesztő számára, és bárki számára, aki ugyanazon a munkaterületen osztozik. A legtöbb foglalkozási tüdőbetegséget a légszennyeződés ismételt, hosszú távú kitettsége okozza, de akár egy veszélyes anyag súlyos, egyszeri terhelése is károsíthatja a tüdőt. Gyakran a hegesztés nehéz helyzetben történik , ami túlzott fáradtságot és munkahelyi sérüléseket okozhat.

TUDTA?

GYAKORLATI TIPPEK A HEGESZTŐ MUNKAHELYI BIZTONSÁGÁNAK NÖVELÉSE ÉRDEKÉBEN

A HEGESZTÉSI FÜSTÖK KEZELÉSE

A füstelvezetés a legmegbízhatóbb, leggazdaságosabb és leghatékonyabb megoldás a levegőben lévő hegesztési füst eltávolítására. A füstelszívó hegesztőpisztoly használatakor a hegesztési füstöket közvetlenül a forrásnál távolítják el, így nemcsak a hegesztő, hanem az ugyanazon térben dolgozó összes munkavállaló is jobb biztonságot nyújt a munkaterületen.

KÉNYELMESEBB HEGESZTÉS

A mindennapi ergonómia javításáért és megbízható hegesztési teljesítmény érdekében tervezett hegesztőpisztolyok a lehető legjobb védelmet és kényelmet kínálják a hegesztéshez. Megfelelő felhasználói értékekkel rendelkező hegesztőpisztoly, beleértve az ergonómikus fogantyút és a csukló terhelésének csökkentését, minimalizálja a sérülések kockázatát, és lehetővé teszi a hegesztő számára, hogy hosszabb ideig hegesszen hatékonyabban.

PRÉMIUM LÉGZÉS-, ÉS SZEMVÉDELEM

A fejlett légzésvédő berendezések biztosítják a biztonságos munkakörülményeket, mivel megvédik Önt a káros, szálló részecskék belélegzésétől. A tiszta, friss levegő belélegzése segít koncentrálni a munkavégzés teljes ideje alatt. A biztonság további fokozása érdekében a nagyméretű védőbetét kiváló láthatóságot és jobb munkapontosságot biztosít.

BIZTONSÁGOS LÉGZÉSI KÖRNYEZET

Egy hegesztőgép óránként akár 40 gramm levegőből származó füstöt és szálló részecskét képes előállítani. A fejlett hegesztő légzőkészülék modellek megfelelnek a legmagasabb EU légzési teljesítmény osztályozásnak (TH3), kivédve a levegőben lévő füstök és részecskék 99,8% -át.

TEKINTSE ÁT A HEGESZTÉS BIZTONSÁGÁT

A Kemppi biztonságvédelmi termékcsalád prémium védelmet nyújt a hegesztési folyamatokban. A leghatékonyabb és ergonómikusabb elszívópisztolyoktól kezdve a legjobb, légzőkészülékkel ellátott sisakokig, hogy megakadályozzák a levegőben terjedő hegesztési füstök tartós kitettségét, akár gyenge fényviszonyok mellett is.

A legjobb védelem

Hegesztőpisztoly, amely eltávolítja a hegesztési füstöt közvetlenül a szennyező forrásból.

A LEGJOBB TELJESÍTMÉNY

A biztonság kiváló hegesztési tulajdonságokkal és csökkentett fröcsköléssel jár.

ÖRÖM TARTANI

A kiváló ergonómia örömet okoz a hegesztés közben.

A LEGJOBB LÉGZÉS VÉDELEM

A legmagasabb EU szabványoknak megfelelő hegesztőpisztolyok és frisslevegős sisakok.

FEDEZZE FEL A MEGFELELŐ MEGOLDÁST

Flexlite GF

Füstelszívós MIG/MAG pisztolyok

UGRÁS A TERMÉK OLDALRA

KEMPPI BETA

Frisslevegős Beta hegesztőpajzsok

UGRÁS A TERMÉK OLDALRA

KEMPPI GAMMA

Frisslevegős Gamma hegesztőpajzsok

UGRÁS A TERMÉK OLDALRA

KEMPPI GAMMA

Frisslevegős GAMMA csiszolópajzsok

UGRÁS A TERMÉK OLDALRA

KEMPPI ZETA

Csiszoló és hegesztő pajzsok

UGRÁS A TERMÉK OLDALRA

KEMPPI BETA E

Hegesztőpajzs a munkavédelmi sisakhoz

UGRÁS A TERMÉK OLDALRA

KEMPPI FLEXLITE FÜSTELSZÍVÓS HEGESZTŐPISZTOLYOK

KEMPPI HEGESZTŐPISZTOLY KATALÓGUS LETÖLTÉSE

KATALÓGUS LETÖLTÉSE

KEMPPI FRISSLEVEGŐS RENDSZEREK

KEMPPI HEGESZTŐPAJZS KATALÓGUS LETÖLTÉSE

KATALÓGUS LETÖLTÉSE