www.kemppi.hu

Kemppi megoldások cobothegesztéshez

Növelje hegesztési teljesítményét cobothegesztéssel

NÖVELJE HEGESZTÉSI TELJESÍTMÉYNÉT COBOTOKKAL

Az együttműködésen (kollaboráción) alapuló robotok, a kobotok igen  erőteljes részt követelnek a piacokon, mivel könnyű kialakítást, rugalmasságot és intelligenciát kínálnak ésszerű befektetéssel. A hegesztők gyorsan megtaníthatják a cobotokat a konkrét hegesztési alkalmazásokra, és a tényleges hegesztésen dolgozhatnak, miközben a kezelők különböző tevékenységekre koncentrálhatnak. A Kemppi egy könnyen és gyorsan beállítható hegesztőgépből (áramforrásból, huzaladagolóból, hegesztőpisztolyból) áll, mint alap, kompakt digitális csatlakoztatási modulból (DCM) , GX/GF pisztolytartóból , és egy Kemppi Cobotics mobilalkalmazásból. A DCM modul összeköti a hegesztőgépet a kobottal. A hegesztőgéphez a Kemppi cobot-kompatibilis alternatívák széles skáláját kínálja. A Master M 353, Master M 355, Master M 358 ,  X5 FastMig és X5 FastMig Pulse hegesztőgépek a Modbus TCP interfész segítségével csatlakoztathatók a cobotokhoz. A pisztolytartó úgy van kialakítva, hogy a kézi hegesztőpisztolyt rá lehessen szerelni. Gyors rögzítési rendszerrel rendelkezik, így a hegesztő könnyedén leválaszthatja a pisztolyt a kobotról, és manuális hegesztéssel bővítheti a munkafolyamatot. Az intuitív Kemppi Cobotics mobilalkalmazás segít a Modbus TCP interfész gyors beállításában.

A KEMPPI COBOTHEGESZTÉS ELŐNYEI

A Kemppi cobot hegesztési megoldásai számos előnnyel járnak a könnyű használat és a gyors beállítás érdekében. Az automatizált hegesztésbe való befektetés még soha nem volt ilyen egyszerű.

CSATLAKOZTATÁSI LEHETŐSÉG A LEGTÖBB COBOTHOZ

 DCM modullal a Kemppi cobot-ready hegesztőgépei könnyen csatlakoztatható számos különböző cobot márkához. A meglévő kézi hegesztőgép kobottal történő összekapcsolása időt és pénzt takarít meg, és megalapozza az automatizált hegesztést.

EGYSZERŰ VÁLTÁS AUTOMATIZÁLT HEGESZTÉSRŐL KÉZI HEGESZTÉSRE VAGY FORDÍTVA

A Kemppi cobot hegesztő megoldása a kézi hegesztőgépnél alkalmazott Kemppi Flexlite pisztolyt használja. A pisztolytartó gyorsrögzítési rendszerrel rendelkezik, így a kézi hegesztés könnyen hozzáadható a munkafolyamathoz a cobot-hegesztés mellett.

MOBILALKALMAZÁS AZ EGYSZERŰ ÉS GYORS BEÁLLÍTÁSHOZ

A Kemppi Cobotics mobilalkalmazás lehetővé teszi a cobot hegesztés gyors beállítását. Az intuitív felhasználói felület és a DCM modulon keresztüli vezeték nélküli kapcsolat segít a Modbus TCP interfész gyors beállításában, így a kezelő néhány percen belül elkezdheti a hegesztést.

A KEMPPI COBOTHEGESZTÉSI KÍNÁLATA

Kemppi X5 cobotready

X5 FASTMIG

A X5 FastMig többeljárásos hegesztőgép elsősorban a nagy teljesítményű MIG/MAG hegesztésre összpontosít. Az X5 FastMig beállítási lehetőségeket kínál kézi, szinergikus és impulzushegesztéshez. A tartozékok széles választéka rugalmasságot és hatékonyságot kölcsönöz a hegesztési gyártási folyamatoknak.

MASTER M

A Master M egy kompakt hegesztőgép, amely a prémium hegesztési teljesítményt, kiváló használhatósággal és gyors beállítással ötvözi. Kompakt, de nagy teljesítményű MIG/MAG hegesztőgépet kínál kézi, szinergikus és impulzusos MIG hegesztéshez.

Kemppi DCM Cobot interface

DCM Modul

A Digital Connectivity Module (DCM) segítségével a Kemppi cobot-ready hegesztőgépe könnyen csatlakoztatható számos különböző cobot márkához. A firmware-t külön kell feltölteni.

Kemppi Cobot

COBOT pisztolytartó

A cobot hegesztőpisztolytartó pontosan és biztonságosan illeszkedik a Flexlite GX (5-ös sorozat) vagy Flexlite GF pisztolyokhoz. Az optimalizált formának és záró retesznek köszönhetően az eltávolítás és visszaszerelés egyszerű és gyors. Ezenkívül a TCP pont megőrzi pontosságát, és a hegesztőrendszer hatékonyan használható kézi és kobot hegesztési alkalmazásokhoz. A pisztolytartóhoz a cobot márkájától függően egy pisztolytartó karra (W026233) és egy adapterkarimára (SP600634, Fanuc CRX, ABB GoFa, Universal Robot) van szükség.