Kemppi ArcQ

Az ArcQuality berendezés kialakításánál fogva, képes beazonosítani a WPS által előírt hegesztési paraméterek eltéréseit és a hegesztési folyamat közben is folyamatosan ellenőrzi a kívánt hegesztési paraméterek pontosságát, ezáltal a hegesztés minőségét.

Az ArcQuality berendezés nem csak mérni, hanem rögzíteni is képes a hegesztési paramétereket és a hegesztés közben változó értékeket. Egyik fontos tulajdonsága, hogy folyamatosan képes összehasonlítani az összegyűjtött mérési információkat az alkalmazott hegesztési eljárás által megkövetelt paraméter előírással, ezáltal folyamatosan visszajelzést adva a felhasználó felé.

A berendezés által ellenőrzött és felügyelt hegesztési paraméterek megfelelősége az alapköve a minőségi hegesztésnek. A WPS által előírt hegesztési paraméter értékektől való eltérés esetén a berendezés jelzi a problémát a felhasználó felé, rögzíti az eltérést és javaslatot tesz a megfelelő irányba történő korrekcióra, amellyel biztosítható a hegesztés előírt minőségi szintje, elkerülve a WPS által előírt paraméterektől történő
eltéréseket , amelyek súlyos minőségi problémákat okozhatnak.

Az ArcQuality berendezés leírása:

–        A WPS adatainak beolvasása és eltárolása

–        A felhasználó azonosítása egyéni kód alapján

–        Hibajelentés készítése

–        Automatizált adatgyűjtés

–        Használatával csökkenthető az utómunka költsége

–        A hegesztő, a minőségirányítási és a technológiai irányító személyzet     támogatása

–        Jelentések készítése az aktív és inaktív hegesztési időtartományról

–        Tartalmaz egy hegesztő flottairányítási eszközt

–        Szoftveresen előrejelzi a hegesztési igényeket és naplózza a szerviz állási időket

–        MIG/ MAG hegesztési módra kialakítva

–        Web alapú jelentések készítésének lehetősége

–        WLAN-technológia

 

Az ArcQuality berendezés működése

A hegesztési feladat megkezdése előtt a felhasználó első feladata, hogy bejelentkezzen -az Arc Q szoftverrendszer segítségével- az ArcQuality Smart Reader egységbe. A bejelentkezés a hegesztő vonalkódjának beolvasásával történik, amellyel azonosításra kerül a hegesztő, illetve a felhasználó.

A kódleolvasó segítségével az ArcQuality berendezés beolvassa és rögzíti a WPS vonalkódját, ez alapján írja elő az alkalmazandó hegesztési eljárást, valamint meghatározza a hegesztés idejét. A hegesztő előzetesen kiválasztja a hegesztő hozaganyagot és a védőgáz típusát. A kiválasztott értékekeket a berendezés összehasonlítja a WPS-ben meghatározott paraméterekkel és leellenőrzi azok beállított értékeit.

Az ArcQuality Smart Reader készülék LCD kijelzőjén visszajelzést kap a felhasználó a beállított értékek megfelelőségéről vagy eltéréséről. A WPS-nek megfelelően beállított értékek esetén zöld színű jelzéssel, a nem megfelelően beállított értékek esetén piros színű jelzéssel, megbízhatóan jelzi a hegesztőnek, hogy a WPS-nek megfelelő beállítási módosításokat kell végrehajtania, lehetőleg még a hegesztés megkezdése előtt, elkerülve az elvesztegetett időt és a költséges utómunkálatokat.

A berendezés használatával lehetőség van az aktív munkaállomás jellemzőinek kontrollálására. Rögzíthető későbbi kiértékelés céljára a hegesztő tevékenysége és az előírt WPS-ben foglalt paraméterek betartása. Mindezen lehetőségek lehetővé teszik a gyors hegesztési felügyeleti beavatkozást, amelyeket esetleg elmulasztottak, vagy figyelmen kívül hagytak volna a berendezés használata nélkül.

Röviden összefoglalva:

Az ArcQuality berendezés egy egyszerű és átfogó megoldás a hegesztési paraméterek ellenőrzésére, hogy a hegesztési utasításban előírt paraméterek és  a hegesztési előírásokat maradéktalanul be lessen tartani. A hegesztők, felhasználók beazonosítási lehetősége biztosítja azt, hogy az adott hegesztési feladatot csak a megfelelő szakképzettséggel rendelkező szakember végezhessen. A rendszer valós időben jelzi bármelyik hegesztési paraméterrel kapcsolatosan a nem megfelelőséget és automatikusan
gyűjti a hegesztési adatokat amelyeket fel lehet használni a későbbi műszaki  kiértékeléshez és a hegesztett termékekre vonatkozó minőségi dokumentációk elkészítéséhez. A műszaki adatgyűjtés segítséget adhat az egyénenkénti hegesztési minőség illetve termelékenység értékeléséhez is igény esetén.

Az ArcQuality berendezés kompatibilis az összes euro csatlakozóval szerelt MIG / MAG hegesztő berendezéssel, az adatátvitel egy vezeték nélküli LAN eszköz segítségével végezhető. Az ArcQuality berendezés segítségére lehet mind az egyéni, mind a csoportos hegesztő munkaállomások számára. Az ArcQuality berendezés egyértelmű és tényszerű műszaki összefoglalók készítésére alkalmas, ahol a rögzített és mért adatokhoz a világháló adta lehetőséget és a “felhő” alapú szolgáltatást kihasználva, a világ bármelyik pontján könnyen hozzáférhet az arra jogosult felhasználó, illetve hegesztő műszaki szakember.

Az ArcQuality műszaki összefoglalói egyértelműek és tömörek,a berendezés méri és rögzíti a WPS-nek megfelelő hegesztési paraméterek meglétét  vagy eltérését.

Az ArcQuality berendezés felhasználása a hegesztés minőségének ellenőrzéséhez:

 A berendezés kiváló megoldás az azonnali, a munkahelyi minőség-ellenőrzés végrehajtásához. Az ArcQuality számos gyakorlati előnnyel rendelkezik mind a termelésben, mind a minőségügyben és a hegesztési műszaki vezetők részére.

Az ArcQuality berendezés kialakításánál fogva a MIG/MAG hegesztési eljárásokat támogatja kitűnő hatásfokkal, ahol a szigorú követelmények, hegesztési paraméterezések és a felhasznált alap- és hozaganyagok megfelelőségei rendkívül fontosak.

A berendezés által mért hegesztési beállítási és hegesztés közbeni adatok rögzítésre kerülnek  az ArcQuality rendszerben, amely biztonságosan tárolja és könnyen elérhetővé teszi ezen adatokat, hogy segítségükkel a kombinált hegesztési minőségügyi feljegyzések,
hegesztéstechnológiai leírások, újabb WPS-ek, stb. könnyen elkészíthetők legyenek.

Az internetes világháló és az új “felhő” alapú rendszer segíti a távolból vezérelni és kezelni az ArcQuality rendszert a felhasználó műszaki szakember részére, valamint lehetőséget nyújt a rögzített adatok és mérési eredmények lekérdezésére és ellenőrizhetőségére, rálátást  a projekt minősége.


Érdeklődés:

Név (kötelező)

Cégnév

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Üzenet

Biztonsági kód

captcha