Kemppi WPS

Hegesztőgép típustól független
hegesztési utasítások

 

2014. júliús 1-jétől  minden hegesztett szerkezetet gyártónak kötelezően alkalmaznia kell  az ISO 1090 szabványt és a CE jelzést.

Ezek az új követelmények számos újabb és járulékos erőfeszítést igényelnek valamennyi a fémszerkezeti iparban tevékenykedő vállalatoktól, mivel az új szabvány bevezetése és alkalmazása jelentős anyagi-, és időráfordítást igényel, amit személyzetük képzésére és speciális gyakorlati minősítő oktatásra kell fordítaniuk.

A Kemppi praktikus és költséghatékony segítséget tud nyújtani a fenti probléma praktikus megoldására azzal, hogy a 1090-es szabvány kritériumainak megfelelő, a német TÜV által is bevizsgált, az alapvető hegesztési kötésekre vonatkozó – hegesztőgép típustól független – hegesztési utasításokat (WPS-eket) bocsát az önök rendelkezésére.

Egy komplett MMA csomag 28 fajta, egy MIG/MAG csomag 84 fajta és egy MIG/MAG csőhegesztési csomag 28 fajta alapvető hegesztési varrat bekötött, laminált WPS lapjait tartalmazza, ezen kívül a dobozon belül található egy USB memória, amely több nyelven is tartalmazza a fenti WPS-eket. A későbbi frissítések eléréséhez illetve a regisztrációhoz megtalálható egy kapcsolat a Kemppi műszaki támogató weboldalához, ahol on-line segítséget is igénybe lehet venni.

A 2014. július 1-jével kötelező használni a CE besorolást minden olyan vállalatnak, amely az építési termékekre vonatkozó 305/2011 EU rendelet hatálya alá tartozó fémszerkezeteket gyárt.

Az EN 1090-es szabvány az alábbi elemekből áll:

EN 1090-1   Szerkezeti elemek megfelelőség értékelésének követelményei

EN 1090-2    Műszaki követelmények az acél szerkezetek összeállításához

EN 1090-3    Műszaki követelmények az alumínium szerkezetek összeállításához

  

Ezen vállalatoknak tanúsítvánnyal kell rendelkezniük, amely tartalmazza a gyártóberendezések megfelelőségét, a személyzet szükséges képesítéseit, valamint az összes folyamat leírását és dokumentációját illetve az elkészült fémszerkezetekhez tanúsítványt kell mellékelnie a megrendelők részére.


A tanúsítvány fontos része, hogy a hegesztési eljárások a 89/106/EGK irányelveknek megfelelően, a 305/2011 EU rendeletben foglalt kritériumokat teljesítsék!

Érdeklődés:

Név (kötelező)

Cégnév

Email cím (kötelező)

Telefonszám (kötelező)

Üzenet

Biztonsági kód

captcha