hyperthermplazma.hu bővebb, részletesebb, modernebb ->

Vágástechnika

A plazmatechnológia bemutatása

 

A Powermax rendszerek tisztán, gyorsan vágnak fémet A plazma és annak intenzív hője (akár azaz 22 000 °C) akkor jön létre, ha elektromos energiával gázt ionizálunk. A Powermax® rendszerek plazma segítségével olvasztják meg a fémet, és az olvadt fémet sűrített levegővel vagy nitrogénnel fújják odébb, így biztosítva a jó minőségű vágott éleket, amelyek többnyire hegesztésre készen állnak. A Powermax rendszerek eredményesen használhatók fémvésésre is.

 

Bármilyen elektromosan vezető fém vágása vagy vésése

Legyen szó műhelyben, gyárban, otthon vagy terepen végzett munkáról, a Powermax rendszerek mindenféle típusú és alakú fém vágására és vésésére képesek. A legtöbb modell kézi és gépi pisztollyal is kapható az adott alkalmazás igényeinek megfelelően.

 

A plazmarendszer működéséhez az alábbiak szükségesek:

•  Váltóáramú áramforrás (hálózati vagy generátorról)

•  Sűrített levegő – hálózati levegő, hordozható levegőkompresszor vagy palackos levegő. Rozsdamentes acélhoz gyakran használnak nitrogént

•  Biztonsági felszerelés, ideértve az árnyékolt szemüveget vagy arcvédőt, a kesztyűt, a védőruházatot és a megfelelő szellőzést

  

Miért érdemes lángvágás helyett Powermax készüléket választani?

Biztonságosabb

A plazmarendszerrel végzett vágáshoz nincs szükség éghető gázokra.

Termelékenyebb

Sokkal magasabb vágási sebesség, akár 38 mm vastagság; nem szükséges előhevítés; tisztább élek kisebb hő által érintett zónával (HAZ), így a vágott élek kevesebb köszörüléssel beérik.

Sokoldalúbb

Képes minden elektromosan vezető fém vágására és vésésére – ideértve a rozsdamentes acélt és az alumíniumot, könnyen használható sablonokkal, és képes a halmozott, festett és rozsdás fém vágására is.

 

 A hosszú távú igényeknek legjobban megfelelő Powermax rendszer kiválasztásához gondolja végig az alábbi kérdéseket:

 

Milyen vastagságú fém vágására kerül sor?

A Powermax plazma az acéllemeztől kezdve 57 mm vastagságig képes vágni. Válasszon olyan Powermax rendszert, amelynek ajánlott vastagsága azon érték, amelyet várakozásai szerint az idő legalább 80%-ában vágni fog.

 

A vágás és vésés kézi pisztollyal vagy automatizált géppel történik?

Automatizált vágás esetén válasszon gépi pisztollyal         kompatibilis Powermax rendszert, és hozzá opcionális interfész-elemeket különféle automatizálási berendezésekhez, például CNC-asztalhoz, robot- és nyomkövető vágóberendezéshez.

 

Milyen elektromos ellátást használ?

Ha ismeri a rendszer felhasználásának helyén elérhető bejövő vonalfeszültséget, a fázist és az ütköző méretét, azzal biztosíthatja, hogy az elektromos ellátás megfeleljen a kiválasztott Powermax rendszernek.

 

A plazmarendszert motoros generátor látja el árammal?

A teljes teljesítményleadás érdekében minden Powermax rendszer egy adott minimális kimenetet igényel. A generátorok segítségével történő üzemeltetéssel kapcsolatos további információ a 16. oldalon található.

 

Mi a sűrített gáz forrása?

A Powermax rendszerek használatához sűrített levegő vagy nitrogén szükséges. E gáznak száraznak, szennyezőanyagoktól mentesnek kell lennie. A gáz tisztaságának és szárazságának biztosítása céljából opcionális szűrő kapható. Tanulmányozza át a gázhozamra és gáznyomásra vonatkozó követelményeket a 16. oldalon lévő táblázatban.

 

 

Duramax és Duramax Hyamp alkalmazások pisztolyai

A Duramax pisztolysorozatban a véséstől kezdve a robotizált feldolgozáson át a kiterjesztett elérésig minden alkalmazás igényeihez megtalálható a megfelelő pisztoly.

 

Kimagasló vágásminőség már majdnem 50 éve

 

A Hyperthermnél egyetlen dologra összpontosítunk: a vágásra. Mérnökeinktől kezdve a gyártási és szolgáltató csapatainkig minden munkatársunk teljes mértékben arra összpontosít, hogy az iparág legjobb vágási megoldásait kínálja ügyfeleink számára. E küldetésünk immár majdnem 50 éves, és egyidős első ipari vágásra vonatkozó szabadalmunkkal. Napjainkban egyre bővül szabadalmaink köre, annak köszönhetően, hogy fáradhatatlanul újítunk – új plazma-, lézer- és vízsugár-technológiákat és szolgáltatásokat vezetünk be, melyek segítségével ügyfeleink üzleti célkitűzéseit támogató, optimális vágási eredmények érhetők el. Függetlenül tehát attól, hogy Ön precíziós alkatrészeket vág-e Észak-Amerikában, csővezetéket épít Norvégiában, mezőgazdasági gépeket

gyárt Brazíliában, hegesztési varratokat vés Dél-Afrikában, vagy felhőkarcolót épít Kínában, a Hyperthermre számíthat. Függetlenül attól, hogy mit, hol és hogyan vág, célunk az, hogy elvezessük Önt az Ön számára megfelelő vágási megoldáshoz.